Veel mensen zijn in deze tijden bezig met het verduurzamen van hun woning. Van tochtstrips tot korter douchen en van zonnepanelen tot het gebruik van een warmtepomp. Het is noodzakelijk om meerdere redenen: de energiekosten zijn onbetaalbaar en het klimaat heeft het moeilijk. Het is dus een goede zaak dat mensen hier veel mee bezig zijn. Een gemakkelijke en onderschatte manier van het besparen van energie is het gebruik van TL verlichting. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn: je plaatst de Led TL armaturen en plaatst de verlichting: besparing! Gemakkelijk, snel en duurzaam! Maar hoe werkt LED eigenlijk? En wat zijn de voordelen van LED Verlichting?

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Het grootste voordeel is dus al genoemd: je bespaart simpelweg veel op het gebruik van stroom en daarmee op je energiekosten. Ook is dit natuurlijk gewoon heel goed voor het klimaat. Daarbij zijn LED duurzamer dan de traditionele verlichting, LED verlichting gaat namelijk een stuk langer mee. Ook de hitte die je normaal van spaar- of zelfs nog de gloeilamp krijgt, heb je niet met LED verlichting. Ideaal dus wanneer je kinderen hebt die hun handen nog wel eens willen branden aan de hete lampen in huis. Ook past LED verlichting in alle soorten van interieur, want ze bestaan in talloze kleuren!

Hoe werkt LED verlichting eigenlijk?

Zoals je misschien weet heeft een gloeilamp binnen in het glaswerk een klein ijzerdraadje, dit ijzerdraadje wordt onder stroom gezet en gaat dan fel branden wat dus de verlichting geeft. Een LED lamp werkt iets anders: LED staat voor Light Emitting Diode. Deze zitten in het lampje, een LED lamp slaat dus eigenlijk alleen op wat er in het glaswerk zit. De elektriciteit wordt door deze Light Emitting Diode gestuurd om vervolgens op te lichten, het gaat hier om hele kleine hoeveelheden stroom aangezien de LEDs niet zo groot zijn. Daarom worden ze ook niet zo warm!