Hip Hop dansen verhelpt depressiviteit en stimuleert de hersenen positief. Dat is wetenschappelijk bewezen. Bij hiphop bezingt men veelal de sociaal economische omstandigheid, waaronder men gebukt gaat. Een dansstijl, die perfect aansluit op de weergave van de armoede en depressiviteit in de sociaal lagere klasse van de bevolking. De positieve vibe hierbij is de nare beleving en ervaring van het leven, die men hierdoor kwijt kan. Daarom kom je in de lyrics onderwerpen tegen als armoede, criminaliteit en drugs. Het aparte en fenomenale karakter bij hiphop is dat niet alleen de problemen poëtisch worden aangekaart, maar dat ook meteen oplossingsmodellen worden voorgedragen in hetzelfde lied. Vandaar dat veel personen zich kunnen inleven in de hiphop muziekstijl en zich met hart en ziel kunnen expressen tijdens de dans.

Dynamische dansritme met hiphop

Dans is één van oudste vormen van menselijke communicatie en expressie. Met de dans wordt onder meer de emoties en gevoelens uitgebeeld, die men doorgaans niet zo makkelijk kan uiten. Hiphop is daarbij geen uitzondering, vooral gelet op het dynamische karakter bij hiphop, dat de danser die opportuniteit biedt om alle energie en passie in te stoppen. Een muziekgenre met de mystieke drijfveer voor als uitlaatklep en therapie. Het vereist passie en onverdeelde aandacht om deel te zijn van de dans met de dynamische uitbeelding van de emoties. Een dans perspectief, die je in staat stelt ruimte te creëren voor nieuwe ideeën en frisse perspectieven.

Goed voor de mentale gezondheid

Hip hop blijkt de mentale gezondheid en het beschikken over een heldere geest te bevorderen. Een heldere geest is essentieel voor besluitvorming tot creatief denken. Is men niet waakzaam genoeg, dan kan zelfs de geringste afleiding de gedachtegang verwarren. Vandaar dat mentale helderheid nooit moet worden onderschat. Het dansen op hiphop muziek vereist focus en concentratie. Twee elementen die cruciaal zijn voor een heldere geest. Het is een danscultuur die effectief genoeg is gebleken om mentaal helder te blijven denken. Swingen op hip hop muziek stelt personen in staat om opdringerige gedachten en zorgen los te laten, en de nodige ontspanning van de dagelijkse beslommeringen te ervaren.